Se lige på dig selv

 
Jag älskar mitt jobb. Verkligen. Men är det något som är negativt är det hur fort det får tiden att gå. Om jag tyckte att tiden gick fort förr, så är det ingenting mot nu. De två veckorna på båten RUSAR iväg och två veckor hemma... ja, det vet vi ju alla hur fort det svishar förbi!
 
I tisdags kom jag hursomhelst hem efter 14 dagar till sjöss. Har varit fullt ös med kurser, föredrag, jobb såklart, kaffe i Oslo och träning. Har även hunnit med att boka resa till Thailand med syrran!!! Något spontant men helt perfekt med tanke på att hon kort därefter flyttar till England, så kul att vi kunde få det att gå ihop! Så den 24 februari drar vi till Phuket, Karon beach! Behöver jag säga hur gött det ska bli?
 
 
Imorgon drar jag till Sverige en sväng och blir över helgen. Sen får vi se vad denna ledigheten bjussar på! PUSS!
 
 
 
 

VAY-CAY

 
 
Underbara ledighet!
 
Denna ledighet känns som att den varat i hundra år, men samtidigt inte. Efter en lugn första dag på året så var det mysigt att möta upp syrran inne i stan dagen efter. Vi drack kaffe, shoppade långt mer än tänkt, käkade sen lunch och gick runt och babblade. När jag kom hem framåt kvällen satte jag igång att packa i raketfart, och senare kom Ida hit. Vi drack lite te och snicksnackade innan vi gick och la oss för att vara hyfsat pigga till 04:45 när taxin hämtade oss.
 
Och så en vecka på Gran Canaria... Alltså gud så jäkla underbart! Första två dagarna blev det inte så mycket sol dock eftersom det blåste rätt rejält. Första kvällen gick vi ut för att käka paella, och var absolut inte meningen att det skulle bli så vilt. Men ett, tu, tre så stod vi på dansgolvet på Chinawhite och öste loss! (Fatta att vi var på samma ställe som jag var för snart 9 år sedan!!! I'm getting old...)
 
Från tredje dagen och framåt hängde vi med Ida och Ian som också var på ön, och hade hyrt bil. Körde bort från blåsten och Playa del Inglés och spenderade dagarna på Playa de los Amadores istället där det var mycket skönare väder. Dagarna bestod i övrigt av slappande i solstolen med näsan i en bok, skratt till döds, god mat, tidiga kvällar, yatzy på balkongen, eftermiddagslurar och s k r a t t  t i l l  t u s e n!
 
Näst sista kvällen åkte vi hem till Peter, en som jobbar som vinkonsult på båten och bor på Gran Canaria. Bubbel på hans terass, sen åkte vi till en restaurang för god mat, gott vin, Frangelico och massa snack. Fortsatte sedan kvällen med massa drinkar och Dragshow! Så jäkla bra kväll.
 
Och sista dagen var sådär bra som sista dagen på en semester ska vara. Vaknade visserligen upp till ett väldigt molnigt Gran Canaria. Men vid halv tolv blev vi hämtade av Ida och Ian och körde runt på ön en stund innan vi hamnade på Amadores igen, åt lunch och sen kom solen! Så vi fick ett par timmar innan vi körde tillbaka. På kvällen blev vi hämtade igen och körde till en sjukt bra restaurang och avslutade med god middag!
 
Och hemresedagen var ju också en klass för sig. En kompis hade bokat crew-biljetter till oss på flyget, vilket gör att man är standby typ. Och nu var flyget fullt!!! Så vi fick sitta och vänta, och jag var helt inställd på att vi inte skulle komma med. En halvtimme innan flyget skulle gå fick vi veta att vi blivit accepterade för att sitta på "jumpseat". Extrasäten typ. När vi väl är genom säkerhetskontrollen står det "Last call" vid vår gate. Spring! När vi kommer på flyget blir jag placerad i cockpit tillsammans med piloterna, haha så jäkla roligt. Får höra att 35 resväskor saknas så vi kommer att bli försenade. Precis innan avgång får vi veta att där faktiskt är två "ordentliga" säte lediga, så Ida och jag flyttar oss dit. Skönt. Och flygturen avslutas med att vi ska landa i Köpenhamn när Egon stökar runt! Men allt gick ju bra och våra resväskor var med! Thumbs up för en grym vecka!
 
 
Utsikt från balkongen

Lunch på stranden
Klassisk stekbild

Amadores
 
Hej Peter!

Dragshow! Ja. Detta är verkligen en man.

Ida och Ian! Loved ones!

 
 

2 0 1 5

 
 
 
Välkommen 2015! Ska vi köra en liten klysha? "Jag känner på mig att detta året kommer att bli det BÄSTA". Jaså? Det känner du på dig? Hur fasen kan man känna det på sig? Det har man ju ingen aning om. Haha. Nej förlåt, nu var jag kanske dryg.
 
Men glöm inte att det blir vad du gör det till. Att du är huvudpersonen och du är ansvarig över dina val och beslut. Och att vad som än händer, så väljer du själv hur du ska se på det. Så se nu till att göra detta året till ännu ett bra år! 2015, I am ready for you.Min nyårsafton var hur bra som helst. Firade med tjejerna ovan, vi höll middag hemma hos Carina där det var en grym mix av bubbel, god mat, snack, skratt, drinkar, boyband, dans och fyrverkeri. Ni är guld ♥
En fest på Frederiksberg i en stor lägenhet med söta människor fick avsluta nyårsnatten.
 
Gårdagen var lugn, precis som årets första dag ska vara. Nu ska jag snart göra vid mig och åka in till stan för att möta upp syrran och tillbringa min dag tillsammans med henne. Senare ikväll kommer Ida hit - och tidigt imorgon går flyget till Gran Canaria! Woop!